Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla, Klasik Otomobil Kulübü tarafından bu sene 18.si düzenlenen uluslararası Tarihi Batı Anadolu Rallisi’sinde (West Anatolian Historic Rally) dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.
Bu yıl zeytin ağaçlarının korunması amacını güderek gerçekleşen rallinin final gecesinin yapıldığı Sarımsaklı Temizel Otel havuz başında düzenlenen yemekte, ralliye katkı verenlere teşekkür plaketleri verilirken, dereceye giren yarışmacılara da kupaları dağıtıldı.
30 klasik otomobilin Ayvalık-Çandarlı-Bergama güzergahında zorlu bir parkurda gerçekleştirdikleri 3 günde toplam 450 kilometrelik rallide; birinciliği 1957 model Volkwagen marka otomobille yarışan Muharrem Gök ve yardımcısı Tules Obuter kazanırken; ikinciliği 1979 model Volvo marka otomobille yarışan Erdal Gömügen ve yardımcısı Kemal Gömügen ve üçüncülüğü ise 1978 model Mercedes-Benz marka otomobille yarışan Kıvanç Dündar ile yardımcısı Suat Ekmekçioğlu elde etti.
Final gecesinde konuşan Türkiye Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi, rallinin kazasız belasız geçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ilk defa 1997’de düzenlenen Tarihi Batı Anadolu Rallisinin bu sene 18. yılını doldurduğunu hatırlatarak, bu yıl zeytin ağaçlarının korunması için gerçekleştirdikleri organizasyona destek veren; Ayvalık Belediyesi, Antika Otomobil Federasyonu, TOSFED ve Federation İnternational Vehcules Ancthes yöneticilerine teşekkür etti.
Kulübün Genel Sekreteri Zeynep Tura’nın öncülüğünde dağıtılan kupa töreninde ise dereceye girenlerin coşkusu geceye adeta damgasını vurdu.