AK Parti Bartın Milletvekili Adayları Yılmaz Tunç ve Mustafa Yelkenci, inşaat sektöründe faaliyet gösteren Bartınlı işadamlarıyla düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
İşadamlarının yoğun ilgi gösterdiği kahvaltılı toplantıda AK Parti Bartın Adayları Yılmaz Tunç ve Mustafa Yelkenci’nin yanı sıra AK Parti il yönetim kurulu üyelerinden Murat Yıldırım, Turhan Kalaycı, Muzaffer Yelkenci, iş adamları ve esnaflar yer aldı.
YELKENCİ: “İÇİNİZDEN BİRİYİM”
AK Parti Bartın Milletvekili adayı Yelkenci yaptığı açıklamada; kendisinin de çocukluğundan beri ticaretle uğraştığını belirterek “İçinizden birisiyiz. Esnaf insanıyız. Çocukluğumuzdan beri ticaretle uğraşıyoruz. Sizin derdiniz bizim derdimizdir. Eğer milletvekili olduğumuzda milletvekili olarak değil, arkadaşınız gibi görmenizi isterim” dedi.
TUNÇ “İSTİKRAR OLDUKÇA İNŞAAT SEKTÖRÜ BÜYÜDÜ”
Milletvekili Tunç yaptığı konuşmada Bartın’a ilçeleriyle, beldeleriyle, köyleriyle gelişmesini ve kalkınmasını sürdürmek için Bartın’a hizmet etmeye devam ettiklerini belirterek. İnşaat sektörünün 2002 yılı öncesinin ne halde olduğunu inşaat sektöründe uğraşanların çok iyi bildiğini ve 2002 sonrası sağlanan istikrarlı ekonomi sayesinde diğer sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de açılarak hep büyüdüğünü söyledi.
Milletvekili Tunç hükümetleri döneminde Bartın’da inşaat sektörünün daha hızlı geliştiğini belirterek, Bartın’da önce bin konutluk TOKİ inşaatlarını yapılması ile sektörün önünün açıldığının istikrarlı ekonomi sayesinde özel sektöründe Bartın’da yaptıkları konutlarla hızla geliştiğini söyledi
Milletvekili Tunç, Özel sektöründe Bartın’ın ihtiyacını en iyi şekilde karşıladığını söyleyerek “Mimarileriyle, dış cephe görüntüleriyle, güzel konutlar inşa edildiğini, yapılan binaların Bartın zenginleştirdiğini, büyüttüğünü görüyoruz” dedi
BARTIN’IN GELECEĞİ PARLAK
Milletvekili Tunç Bartın’da inşaat sektörü hızla gelişmeye devam edeceğini belirterek, “30 bin öğrencinin öğrenim göreceği üniversite kentinde bundan sonrada inşaat sektörü hızla gelişmeye devam edecek. OSB’ye 40 yeni fabrikanın geleceği, o bölgede de 40 fabrika demek 20 bin işçi demek olduğunu söyleyen Tunç, “Dolayısıyla 20 bin işçi aileleriyle beraber 30 bin nüfus demek. 30 bin öğrenci hizmet sektörüyle orada çalışacak kişilerle beraber akademisyenleriyle 30 bin nüfus 40 bine ulaşır. Dolayısıyla Bartın’ın şuan ki 63 bin merkez nüfusu önümüzdeki 5 yıllık süreç içerisinde 100 bini geçmesini bekliyoruz. Onun için Bartın’ın geleceği parlaktır” dedi.