AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Mustafa Yelkenci, Atatürk’ün gençlere inandığını ve bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti’nin ve inkılâpların muhafazası ve savunulması görevini gençlere verdiğini söyledi.
AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Mustafa Yelkenci, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin ve inkılâpların muhafazası ve savunulması görevini her zaman inandığı gençlere verdiğini söyledi. Yelkenci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “19 Mayıs 1919 günü, Türk milletinin büyük uyanışının gerçekleştiği, işgalci güçlere karşı başkaldırının başladığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklâl, ya ölüm’ sloganıyla millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği büyük gündür” dedi.
Türkiye’nin güçlü bir ülke olarak varlığını sürdüreceğini kaydeden Yelkenci şöyle devam etti: “Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Atatürk, Cumhuriyetin ve inkılâpların muhafazası ve savunulması görevini, birçok sözünde vurguladığı gibi her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir. 19 Mayıs 1919’da başlayan Millî Mücadele’nin ışığında çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olarak kurulan ve 92 yıldır yaşayan Türkiye Cumhuriyeti, Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak var olacaktır.”