AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav 12 Eylül tarihinde yapılacak olan AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi öncesi değerlendirmelerde bulundu.
AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, “Şehitlerimiz başta olmak üzere bu vatan uğrunda hayatını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle anıyor şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve milletimize baş sağlığı gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Bu acıları inşallah tekrar yaşamayız. Ancak milletimize bu acıları yaşatanlar bilmelidir ki bu vatanın her bir milleti gerektiğinde şehadet mertebesini elde etmek için vatanını savunmak için mücadele edecektir. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermeyecektir. Terörün her türlüsünü büyük bir nefretle kınıyoruz. Rabbim onlara hiçbir zaman fırsat vermesin, rabbim bu ülkeyi savunan insanları korusun diyoruz” dedi.
YENİLENECEK VE GÜÇLENECEĞİZ
Manav sözlerine şöyle devam etti: “Malumunuz yenilenme yeniden oluşma toplumla olan akitlerini yeniden oluşturma süreçleri kongre süreçleridir. 12 Eylülde yapılacak olan büyük kongre partimizin milletimizle olan akdini yenileme kendini yenileme yeni bir sinerji kazanmak için yapacağı olan genel kuruldur. AK Parti 13 yılda milletimizle olan birlik beraberliği devam etmektedir. Var olduğu sürece de bu birlik ve beraberliği devam edecektir. Biz 12 Eylülde Ankara Arena’da yapılacak 5. Büyük Genel Kurulumuza halkımızı davet ediyoruz. Burada AK Partinin milletiyle devletiyle teşkilatlarıyla birlik beraberliği gözler önüne serilecektir. AK Parti bu kongreden yenilenerek güçlenerek çıkacaktır. Coğrafyamızın ve topraklarımızın makûs talihini değiştirme kararlılığı olan ve bunu ispatlamış tek hareket AK Parti ve onun kadroları için 1 Kasım; anlamı, yüklendiği misyonu ve sorumluluğu açısından önemli bir tarihtir. 1 Kasım’a giden her dakika, her olay bizim ve milletimiz için anlamlıdır. Bu nedenle 1 Eylül 2014’de başlayan kongre sürecimiz ve bu esnada gerçekleşen mahalle, belde, ilçe ve il kongrelerimiz her noktada coşku, heyecan ve birliktelik içerisinde geçmiştir. Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ve parti yetkililerimizin katıldıkları kongreler bütünleşmemizin, tazelenmemizin ve tabanımızın verdiği yetkiyle sorumluluklarımıza yeniden heyecanla başlatmamızın teminatı olmuştur. Şimdi aynı anlayışla 5. Olağan Kongre sürecimizi "Olağan Büyük Kongremizle" tamamlıyoruz. 12 Eylül tarihi Türkiye’nin en talihsiz günlerinden biriydi. Çok şükür 2010 referandumu ile bu tarihin üzerindeki kara lekeyi kaldırdık. Şimdi 12 Eylül 2015’te, bu günü AK Parti 5. olağan büyük kongresi ile taçlandırıyoruz. Partimizin her kongresinin bir anlamı ve misyonu vardır. l. olağan, 2. olağan, 3. olağan, 4. olağan ve 1. olağanüstü kongrelerimiz AK Partimize, tabanımıza ve teşkilatımıza büyük sorumluluklar yüklemiş ve buradan alınan güçle de Türkiye büyük atılımlar gerçekleştirmiştir. Şimdi aynı vazife 5. olağan büyük kongrededir. Bu kongremiz Türkiye’nin demokratikleşme, kalkınma, ilerleme ve değerleriyle bütünleşme yolculuğuna, evrensel sorumluklarına ara vermeden, tüm hızıyla devam etmesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, milletimizin Yeni Türkiye yolculuğuna devam etmesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, 1 Kasım’da tek başına iktidarın ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasının kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, kardeşliğimize halel getirmeye çalışanlara karşı milli iradenin güçlü sesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, 2023, 2053 ve 2071’e selametle ulaşmamızın kaynağı olacaktır. Bu kongremiz tek başına iktidarın anahtarıdır. Birliğimizle, hedeflerimizle Yeni Türkiye yolculuğunun devam edeceği ve milletle olan sözleşmemizi parti olarak yeniden tazeleyeceğimiz 5. Olağan Büyük Kongremizin milletimize, ülkemize, siyasi hayatımıza ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımızı sunuyoruz”