Ak Parti Bartın Milletvekili Adayları Yılmaz Tunç ve Mustafa Yelkenci Kurucaşile ilçesinde ziyaretlerde bulunarak, esnaflara hayırlı işler dileğinde bulundu.
Tunç ve Yelkenci beraberinde, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, AK Parti Kurucaşile İlçe Başkanı Ahmet Necati Erkal, İl Genel Meclisi Üyesi Murat Erfındık, İl Başkan Yardımcıları ve bazı teşkilat mensuplarıyla birlikte Kurucaşile ilçe merkezindeki esnafları ziyaret ederek, hayırlı işler dileğinde bulundu. Kurucaşile’de kıraathane önünde ilçe halkı ile çay sohbeti gerçekleştiren Tunç ve Yelkenci, Kurucaşile’nin köklü bir ilçe olduğunu belirterek, ahşap tekne ve yat imalatında Türkiye’de en önemli bir ilçe olan Kurucaşile’deki yatırımlara önem verdiklerini, yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Kurucaşile ve çevresinin çok gelişeceğini söyledi.
Bartın-Kurucaşile yolunda önemli çalışmalar yapıldığını belirten Milletvekili Tunç, "Bartın-Çakraz arasında bölünmüş yolu tamamladık. Halen Çakraz-Kurucaşile arasında da yol çalışmalarımız devam ediyor. 5 adet tünel, 2 adet viyadük, 10 adet köprü inşa edilecek olan bu yolda Avara tüneli ulaşıma açıldı, Cumayanı tüneli ve Dizlermezeci viyadüğü tamamlanmak üzere" dedi.
Bartın-Kurucaşile yolunun 60 km den 45 km’ye düşeceğini belirten Milletvekili Tunç; "25 kilometrelik kısmın tamamlandığını geriye kalan 20 kilometrelik kısmı da tamamladıktan sonra Bartın-Kurucaşile arası 1,5 saatten 25 dk’ya düşecek" dedi.
Milletvekili Tunç, önümüzdeki günlerde Çakraz-Kurucaşile arasının ikmal ihalesinin gerçekleşeceğini belirterek, çalışmaların hızlanacağını, ardından da Kurucaşile-Kastamonu Cide arasındaki bölümün yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.
Kurucaşileliler ve esnaflar, Milletvekili adayları Tunç ve Yelkenciye ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını belirterek, teşekkür ettiler.