AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Arıt yolunda yaşanan gecikmenin ihaleyi alan firmanın işi bırakması nedeniyle gerçekleştiğini belirterek, muhalefetin yol üzerinden yaptığı eleştirilere yanıt verdi.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, muhalefet partilerinin Arıt - Aydınlar yolu ile ilgili eleştirilerini yanıtladı.
Muhalefetin bölgeye gelip, yol ile ilgili yorum yapmamaları gerektiğini kaydeden Milletvekili Tunç, "Muhalefet yol ile ilgili sürekli konuşuyor. Onlar iktidar olmadılar mı? Neden yola başlamamışlar? Akıllarına mı gelmemiş? Şimdi konuşuyorlar? Arıt-Aydınlar yolunu biz başlattık, bitirecek olanda biziz. 2007 yılında çalışmalarına başlamıştık. 2007 yılında 4 kilometrelik bir bölümü yapılmıştı. Daha sonraki yolun tamamı ihale edildi. 2013 Ağustos ayında bitirmeyi planlıyorduk. Müteahhit firma ekonomik zorluklar yaşadı. Ödenek sıkıntımız yoktu ama firmanın kendi yapısal sorunları nedeniyle müteahhidin işi bırakmasının ardından sözleşme feshedildi. Yeni müteahhit devraldı. Bu nedenlerle belirlenen hedef tutturulamadı. Dolayısıyla yeni müteahhit hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Biz kısa bir süre içerisinde bu yolu tamamlayacağız" dedi.
Bölgenin her türlü sorunlarına AK Parti hükümetinin el attığını da kaydeden Milletvekili Tunç, 7 Haziran seçimlerinin ardından aynı çalışmaların artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.