AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç, seçim çalışmaları kapsamında Hanyeri, Akbaş ve Kışla köy sakinleri ziyaret etti.
AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç, beraberinde Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, İl Genel Meclisi Üyesi Regaip Bayraktar, İl Yönetim Kurulu üyesi Sabri Açıkgöz ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte Hasankadı Beldesine bağlı Hanyeri, Akbaş köyü ve mahallelerini ziyaret etti.
Milletvekili Tunç, Kozcağız Hasankadı Karabük yolunu yatırım programlarına aldıkları ve proje çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek "13 yıl önce Türkiye’nin vilayetlerini birbirlerine bağlayan yollar daracık yollardı. Duble yollar yoktu. O daracık yollarda hatalı sollamalar nedeniyle kan gölüne dönerdi. Yolları ayırdık hayatları birleştirdik" dedi.
“SAĞLIKTA DEVRİM OLDU”
Geçmiş dönemdeki hükümet çalışmalarını değerlendirdiği toplantıda konuşan Milletvekili Tunç; “Biz iktidarı MHP’den devraldık. MHP iktidarında bu ülkede SSK hastanesine gittiğiniz zaman muayene olmak ayrı bir dertti, ilacını almak ayrı bir dertti. Onların döneminde ambulansın mazot parasını vatandaştan isterlerdi. Hastanedeki cenazemizin parasını ödemeden, senet imzalatmadan vermezlerdi. Şimdi dileyen herkes her istediği hastanede tedavi olabiliyor. Eskiden bu köylerden diyaliz hastaları Zonguldak’a veya Ankara’ya haftada 3 sefer gider gelirdi. Sağlam bir insanı gönderseniz hasta olurdu. AK Parti geldi, insana değer verdi. İşte AK Parti farkı budur. AK Parti hastane ve sağlık merkezine gelemeyen yaşlı hastamızın ayağına doktor gönderen partidir. AK Parti bıçak parasını sona erdirdi. Suyu olmayan, yolu olmayan köyümüz kalmasın diye çalıştık” dedi.
Milletvekili Tunç, AK Parti iktidarının 2005 yılından bu yana uygulamaya koyduğu ve 10 yıl boyunca devam eden KÖYDES projesinden Bartın ilinin 264 köyüne toplam 100 milyon lira tutarında yatırım gerçekleştirildiğini, buna İl Özel İdaresinden ayrılan bütçenin dahil olmadığını, İl Özel İdaresinin bütçesi ile birlikte ise bu rakamın 150 milyon lirayı aştığını söyledi. Geçmiş iktidarlar döneminde köylerin unutulduğunu hatırlatan Milletvekili Tunç, köy yollarının asfaltlanması, kilit parke taşları ile düzenlenmesi ve köylerimizin içme suyu problemlerinin giderilmesi için AK Parti iktidarında bir seferberlik yapıldığını söyledi.