AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İzmir Milletvekili Ali Aşlık ile birlikte Avrupa Parlamentosu semineri için Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Avrupa Parlamentosu tarafından düzenlenen ‘Sürdürülebilir Demokrasi için Siyasi Kültürün Geliştirilmesi ve Siyasi Diyaloğun artırılması’ konulu seminere katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti.
SCHAERBEEK’TE ESNAF ZİYARETİ
Milletvekili Tunç, Bürüksel gezisinde, İzmir Milletvekili Ali Aşlık ile birlikte bazı sivil toplum kuruluşları ve Türk vatandaşlarına ait işyerlerine ziyaretlerde bulundu. Türk vatandaşlarına ait işyerlerinin yoğun olduğu Schaerbeek’te esnaf ziyareti yapan Milletvekili Tunç, Türk esnaflara, Türkiye’den selam getirdiğini belirterek, hayırlı işler dileğinde bulundu.
UETD ŞUBESİNİ DE ZİYARETE ETTİ
Türk vatandaşlarına ait işyerlerini ziyaretlerinin ardından Brüksel’de bulunan UETD Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin Şubesi’ni ziyaret eden Milletvekili Tunç ve İzmir Milletvekili Aşlık, burada UETD Belçika Şube Başkanı Basir Hamarat’la bir süre görüştü. UETD Belçika lokalinde gençlerle de buluşma fırsatı bulan Milletvekili Tunç, Türkiye’nin son 13 yılda demokraside ve kalkınmada çok büyük ilerleme sağladığını, 7 Haziran seçimlerinin bu ilerlemenin kesintiye uğramadan devam etmesinin yolunu açacağını söyledi.
UETD’NİN ROLÜ ÖNEMLİ
Avrupa’da yaşayan Türklerin sivil toplum kuruluşları çatısı altında toplanarak, birlik ve beraberliklerini, dayanışma ve kaynaşmayı sağladığını belirten Milletvekili Tunç, bu anlamda UETD’nin, Avrupa’da yaşan Türk vatandaşları için önemli bir rol üstlendiğini de sözlerine ekledi.