Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına 2008’de Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı sırada motosiklet kazasında vazife malulü olan ve 2011’den beri Bartın Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görevine devam eden Ali Altan’a Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu tarafından ’Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’ verildi.
Bartın Garnizon Komutanlığı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen tören Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitler anısına 1 dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, ülke topraklarının, kendisine vazife düştüğü her an gözünü kırpmadan yerine getiren milyonlarca Türk evladını barındırdığını, bu nedenle yüzyıllardır oynanan oyunlara rağmen ülke ve milletin dimdik ayakta olduğunu, Çanakkale Zaferi’nin üzerinden 100 yıl geçmiş olmasına rağmen ülke üzerinde oynanan oyunların devam ettiğini vurguladı. Vali Azizoğlu, "Bu ülkede Türk’üyle, Laz’ıyla, Gürcü’süyle, Çerkez’iyle, Boşnak’ıyla, Arap’ıyla, Kürt’üyle bütün millet bin yıldır kardeştir, bin yıl daha bu kardeşliklerini devam ettireceklerdir” dedi.
Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adına 2008’de Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde Yunus Ekipler Amirliği’nde görev yaptığı sırada motosiklet kazasında vazife malulü olan ve 2011’den bu yana Bartın Emniyet Müdürlüğü’nde idari polis memuru olarak görevine devam eden Ali Altan’a Vali Seyfettin Azizoğlu tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi. Ardından katılımcılar ve şehit-gazi ailelerine Bartın Valiliği tarafından öğle yemeği ikram edildi. Devlet Övünç Madalyası ve Beratı törenine Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, kaymakamlar, misafirler ve çok sayıda şehit ve gazi ailesi katıldı.