Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü kapsamında Amasra Kültür Park’ta Karabük Kızılay’ı tarafından kurulan kan çadırında kan verme kampanyası düzenlendi.
Amasra Kaymakamlığı tarafından organize edilen kan verme kampanyasında hedefin 100 ünite kan toplamak olduğu ifade edildi. Sabah saat 10.30’da kurulan Kızılay çadırında öğlen 12.00’de kan alımına başlandı. Amasra halkının yoğun ilgi gösterdiği kampanyada hedeflenen 100 ünite kandan daha fazla kan toplanması bekleniyor. Kan bağışı ile ilgili açıklamada bulunan Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser, “Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle bu organizasyonu düzenledik. Karabük Kızılay Kan Merkezi bu etkinliğimizde bizi yalnız bırakmadı. ’Bu kan seni unutur mu’ sloganı ile bu kan bağışını başlattık. İlgilerinden dolayı halkımıza teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin ruhuna onların bu vatan için emekleri ve şehadetleri uğruna bu kampanyaya destek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Bartın Kızılay Şube Başkanı İsmail Çakır kampanya için Amasra Kültür Park’ta kurulan çadıra gelenlerle yakından ilgilenip çalışmalara bizzat katılarak, vatandaşların yoğun ilgisine teşekkür etti.