Amasra Müftülüğü tarafından 2015 Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Kutlu Doğum Konferansı gerçekleştirildi.
Amasra Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikte misafirlere çanta içerisinde kitap, gül, balon ve diğer hediyelerden oluşan hediye çantası takdim edildi. Sayı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program, Ulu Camii Müezzin Kayyımı Muhammet Gürel’in Kur’an tilaveti ve Müftü Durmuş Ali Çakır’ın açılış konuşması ile devam etti.
Amasra Müftüsü Durmuş Ali Çakır açılış konuşmasında; “Kıymetli misafirlerimiz, iyiyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, birlikte yaşamanın en güzel örneğini kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, O Rahmet peygamberinden öğrendik. O bize hayat verecek şeylere çağırmıştı. O bize sevgi ve barış dini olan İslamı tebliğ etmişti. Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti.
"GELİNİZ KARDEŞ OLALIM"
Ondan uzak kalmak, onun sünnetini terk etmek, O’nun rahmet ve müjdesine koşmamak, bir Müslüman için felaketlerin en büyüğüdür. Çünkü rahmetin adıdır O. Müjdenin adıdır O. Merhametin adıdır O. Kardeşliğin adıdır O. Geliniz kardeş olalım. Geliniz bir ve beraber olalım. Geliniz hem dünyamıza hem birbirimize sahip çıkalım ve iyiliği yeryüzüne yayalım. Katılımınızdan dolayı tekrar sizlere ve kıymetli konuşmacımıza programımızın hazırlanmasında emeği geçen tüm personelimize ve maddi - manevi desteklerini esirgemeyen kardeşlerimize kutlu doğum haftamızda ve diğer faaliyetlerimizde her türlü yardım ve desteğini yanımızda hissettiğimiz Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser’e çiçekleri ile bizleri yalnız bırakmayan değerli dostlarımız şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Programın ilerleyen saatlerinde Amasra Müftülüğü İlahi Korosu tarafından ilahiler seslendirildi.