DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz Bartın’da incelemelerde bulundu.
DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz Bartın’daki DSİ yatırımları ıslah çalışmaları yapılacak olan alanlarda incelemelerde bulundu. İncelemesinde tekneyle Bartın ırmağını da gezen Diniz, Bartın’daki DSİ personellerinden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.
Bartın Irmağı’nı oluşturan yan kollardan Bartın Çayı ve Kozcağız Çayının arasında yer alan Bartın’da 1998 yılında meydana gelen taşkının yerleşim yerlerine büyük zarar verdiğini hatırlatan Diniz şöyle konuştu:
“Söz konusu taşkından sonra Genel Müdürlüğümüz tarafından taşkın zararlarının bertaraf edilmesi maksadıyla projeler geliştirildi. Öncelikle Bartın Irmağının membasında taşkın debilerini ötelemek için Bartın çayı üzerinde Kirazlıköprü Barajı, Kozcağız çayı üzerinde Kozcağız Barajı ve Kışla Sel Kapanı projeleri geliştirildi ve ihaleleri yapıldı. Projelerin inşaatları devam ediyor.”
Yapılacak projelerin maliyetinin yaklaşıl 400 milyon TL olduğunu da aktaran Diniz şöyle devam etti:
"Aynı zamanda Bartın il merkezinde; Bartın Irmağında, Karadeniz’den membaya doğru Bartın Çayı ve Kozcağız Çayı birleşimine kadar olan 13 kilometrelik kısmın projeleri hazırlanarak tasdik aşamasına getirildi. Birleşim yerinden membaya doğru Bartın Çayında 4 kilometrelik kısmın proje çalışmaları devam ediyor. Birleşim yerinden membaya doğru diğer yan kol olan Kozcağız Çayında 3 km proje çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında toplam 20 kilometre ıslah çalışmaları yapılacak. Bu kısımda kesit içindeki peyzaj çalışmaları DSİ tarafından, kesit dışındaki peyzaj çalışmaları ise Bartın Belediyesi tarafından yapılacak. Projenin inşaat maliyeti yaklaşık 400 milyon TL olup 110 milyon TL’lik de kamulaştırma maliyeti bulunuyor. Kamulaştırma işlemleri ve imar düzenlemeleri Bartın Belediyesi tarafından yapılacak."