Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, İstanbul Adalet Sarayı’nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın teröristler tarafından rehin alındıktan sonra şehit edilmesi olayı sonrası açıklama yaparak, yaşanılanları kınadı.
İstanbul Adalet Sarayı’nda yaşanan terör olayına tüm yurttan tepkiler sürerken, Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi Ünsal yaptığı açıklamada, “31 Mart 2015 günü İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde meydana gelen menfur olayda görev başında rehin alınan savcı Mehmet Selim Kiraz şehit edilmiştir. Ülkemizin huzur ve mutluluğu için çalışan savcımızın görevi başında şehit edilmesi yüreğimizi dağlamıştır. Terör insanlığın belasıdır. Hiçbir mazereti olamaz. Bu olay bir caniliktir, zulümdür. Terör olaylarına demokrasi mazereti ile kılıf uydurulması da bir başka caniliktir" dedi.
“KUR’AN, TERÖR’ÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLER”
Ünsal sözlerine şöyle devam etti; “Kur’an, terörün her türlüsünü lanetler, anarşi ve fitneyi dehşetli bir olay olarak anlatır. Dinimiz, her türlü terör, zulüm ve ihaneti yasaklar; her türlü anarşiye, bozgunculuğa şiddetle karşı çıkar. Kur’an, haksız olarak bir cana kıymayı bütün insanlığa karşı işlenmiş en dehşetli bir cinayet olarak anlatır. Savcımızın şehit edildiği bu terör saldırısı ülkemizi karıştırmak için organize edilmiş bir terör olayıdır. Bu tür olaylara ve bu olayı gerçekleştiren teröristlere en ağır gerekli cezaların verilmesini istiyoruz. Terör, nereden ve kimden gelirse gelsin kabul edilemez bir harekettir. İnsanın huzur ve güvenin sağlanması gereken bir ortamda huzursuzluk yaratıp insanların canına kastedenlerin ayetlerde de belirtildiği gibi yeri cehennemdir İnsanlık duygularını yitirmiş, ölüm kusan bu terör hareketini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Tüm anne ve babaları çocuklarının terör kucağına düşmemesi için çocuklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu menfur olayda hayatını kaybeden görev şehidimiz, değerli savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesine, adalet teşkilatına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı diliyoruz. Ruhu şad mekanı cennet olsun."