Bartın Üniversitesi geride bıraktığı akademik yıl içerisinde aralarında Dünya Şampiyonu ve Türkiye Şampiyonlarının da olduğu 16 sporcu ve 11 takıma ödüllerini verdi.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından açıklanan madalya sıralamasında üst sıralarda yer alan Bartın Üniversitesi, başarısını bu yıl da devam ettirdi. Aralarında Üniversitelerarası Güreş Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olan Aslan Atem ve Türkiye Şampiyonalarında derece elde etmiş sporcu ve takımların da olduğu öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.
Törenin açılışında konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, sporcu öğrencilerin elde ettikleri derecelerin ülkemiz adına alınmış bir başarı olduğunu söyledi. Rektör Kaplan, “Umuyorum ki öğrencilerimiz önümüzdeki yılarda bu başarılarını artırarak devam ettireceklerdir. Bu başarılar sadece üniversitemiz ve Bartın adına alınmış bir başarı değil, aynı zamanda ülkemiz adına alınmış bir başarıdır. Ülkemiz tarihten gelen misyonuyla beraber sporda, bilimde, sanatta, kültürde, ticarette, sanayide, dış politikada ve uluslararası politikada dünya ölçeğinde başarılara imza atan bir ülke haline gelmiştir. Umut ediyorum ki bütün alanlarda çalışmaya var gücümüzle devam ederek başarılarımıza başarı katacağız” dedi.
Bartın Üniversitesi Spor Kulüpleri Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Taner Bozkuş ise konuşmasında genç bir üniversite olmasına rağmen Bartın Üniversitesinin Türkiye ve yurtdışındaki önemli organizasyonlarda iyi dereceler almayı başardığını vurguladı.
Bartın Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Halil İbrahim Yıldız da, öğrencilerin azmiyle katıldıkları tüm müsabakalardan dereceyle dönmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
16 SPORCU ve 11 TAKIM ÖDÜL ALDI
Yapılan konuşmaların ardından derece giren sporculara madalya ve kupaları verildi. Üniversite Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen şampiyonada Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasında altın madalya alan Aslan Atem ve 73 kiloda Judo Türkiye Şampiyonu olan Hasan Karabudak’ın madalyasını Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan verdi.
60 kiloda Kick Boks Türkiye Şampiyonu Nurettin Diler, 51 kiloda Türkiye üçüncüsü Muhamed Vehbi Kardeş, 63 kiloda Türkiye üçüncüsü Faruk Milli ve 70 kiloda Türkiye üçüncüsü Hasibe Eylül Elmas’a ise madalyalarını Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu taktim etti
Üniversiteler Güreş Türkiye Şampiyonasında 96 kiloda Türkiye birincisi Mustafa Batu, 130 kiloda Türkiye birincisi Ali Nail Aslan, 75 kiloda Türkiye ikincisi Hasan Basri Yıldırım, 66 kiloda Türkiye ikincisi Hulusi Kaplan, 71 kiloda Türkiye üçüncüsü İbrahim Çeliker ve 65 kiloda Türkiye üçüncüsü Sedat Özdemir de madalyalarını Milletvekili Yılmaz Tunç’un elinden aldı.
Üniversiteler Karate Bayanlar Türkiye Şampiyonu Sena Bayram ise teşekkür belgesi ve hediyesini Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul’dan aldı.
Ardından, badminton, tenis, karate, hentbol, basketbol, voleybol, futbol takımları ve halk oyunları ekiplerine derecelerinden dolayı teşekkür belgesi ve hediyeleri verildi.
Bahar Şenliklerinde gerçekleştirilen müsabakalarda derece girenlerin ödüllerinin de verildiği etkinlikte, Halk Oyunları Ekibi ve Karate Takımı bir gösteri yaptı.