Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) Amasra’da örgütlü bulunduğu ve Hattat Enerji ve Maden A.Ş. (HEMA) Amasra İşletmesi’nde alt işveren durumundaki Denfa Madencilik Şirketi’nde çalışanları ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin açılış oturumu, 1 Nisan 2015 tarihinde Bartın’ın Amasra İlçesinde yapıldı.
Hattat Enerji ve Madencilik A.Ş. Tarlaağzı İşletme Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen ilk toplantıya; Denfa’dan Mehmet Ali Uysal, Nejmi Uysal, Dursun Anul ve Musa Kuşu, GMİS’ten Genel Başkan Eyüp Alabaş, Genel Sekreter Behzet Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan ve Şube Yönetim Kurulu ile Av. Murat Ergen, Nizamettin Tiryaki ve Sait Cinbir katıldı. Toplantının açılışında Denfa Şirketi Birinci Dönem Toplu İş sözleşmesi görüşmelerinin hayırlı olması dileğinde bulunuldu.
İlk toplantıda 4 madde üzerinde anlaşma sağlanırken ikinci toplantının 21 Nisan 2015 tarihinde yine Amasra’da yapılması kararlaştırıldı. Denfa Madencilik 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, 64’ü asıl, 2’si geçici 66 madde ile 4 ekten oluşuyor.