Hakkari, Iğdır ve diğer illerden gelen şehit haberleri nedeniyle Bartınlı gazeteciler Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok’a taziye ziyareti yaptı.
Bartın’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok’a taziye ziyaretinde bulundu.
Ziyarette konuşan Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzarslan, “Acılı günlerdeyiz. Her gün şehit haberleri geliyor. Bir de olsa bizim için şehidimizin acısı aynıdır sayılar çoğaldıkça da aynıdır. Bizde Bartınlı gazeteciler olarak bütün arkadaşlarımızla beraber sosyal sorumluluk gereği bu vatanın bir evladı olarak bu memlekette özgür ve hür gazetecilik yapmamızın teminatı olan askerlerimizin polislerimizin acısını paylaşmak üzere Şehit Aileleri Dernek Başkanı sayın Ekrem Altunok’u ve şehit babası Mustafa amcamızı ziyaret ettik. Gazetecilik sadece haber yazma yorum yapmak değil gazetecilerin yaşadığı kente ve ülkeye karşı da sorumlulukları vardır. Biz Anadolu medyası Türk basını olarak her zaman şehid ailelerimizin gazilerimizin yanındayız.”dedi.
Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Ekrem Altunok ise yaptığı açıklamada ziyaret için gazetecilere teşekkürlerini iletirken konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Ben basın olarak her birinize teşekkür ediyorum. Bu acılı günümüzde bizleri yanlız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Bu günleri geçeceğiz. Yaşımızın 50-60 olması söz konusu değil. 90 yaşında olsak bile fikrimiz yeter. Bu fikirleri ortaya koyup devam ettirirsek basında bizleri bu konuda desteklerse bu işleri başaracağımıza gönülden inanıyorum. Cuma günü Bartın’ın tüm ilçeleriyle beraber 7 den 70 e geniş katılımlı bir yürüyüş düzenleyeceğiz bu yürüyüşümüze de tüm halkımızı bekliyoruz.”