Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri düzenledikleri sergide projelerini tanıttı. 21 projenin yer aldığı sergide, öğrenciler ilk projeleriyle çevre sorunlarına çözüm aradılar.
Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından ’1. Proje Etkinliği’ düzenlendi. Kutlubey Kampüsünde gerçekleştirilen etkinlikte Çevre Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 21 proje sergilendi. Etkinliğin açılışında konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Kocabaş, çevre mühendisliğinin önemini vurgulayarak, “Çevre mühendisliği dünyada olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Çünkü insanlar çevrelerini rahat bir şekilde kirletirken, bir yandan da bunun düzeltilmesi gerekmektedir. İşte burada çevre mühendislerine büyük işler düşmektedir” dedi.
Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Handan Ucun Özel ise çevre sorunlarının gittikçe arttığı ve çevre mühendislerine büyük işler düştüğünü belirterek, “Son yıllarda çevre sorunları artmakta ve çevre kirliliği en çok konuşulan konular arasında yer almaktadır. Özellikle küresel iklim değişikliğinin etkilerinin daha fazla hissedilmeye başlandığı günümüzde temiz suya, havaya ve toprağa olan ihtiyaç artmaktadır. İşte bu noktada öğrencilerimizin hazırladıkları projeler çok önemlidir. Onlar da çevre mühendisi adayları olarak şimdiden üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye başlamışlardır” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından projelerle ilgili sunumlar yapıldı. Öğrenciler sunumlarda başta Bartın olmak üzere ülkemizde yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekerek, çözüm önerilerini sundu.