AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Avukatlık mesleği adaletin tecellisinde önemli rolü olan, iddia, savunma ve karardan oluşan yargının üç sacayağından biridir. Avukatlarımız, görevlerini yaparken hakkın ortaya çıkarılması adına çok önemli bir kamu hizmetini yerine getirmektedirler. O nedenle savunmanın olmadığı bir yargı düşünülemez” dedi.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Ülkemiz adalet sisteminde son yıllarda çağımıza uygun çok önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirilerek, vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, fiziki mekanların daha uygun hale getirilmesi, hukukun üstünlüğü ilkesinin tam anlamıyla hayata geçirilmesine çalışılmıştır. Ülkemizin gelişme ve kalkınması daha fazla demokrasi ve daha fazla adaletle olacaktır. Adalet mülkün temelidir. Bu nedenle adaletin ortaya çıkarılmasında önemli katkı sağlayan avukatlarımızın en iyi şekilde yetişmeleri ve mesleklerini yaparken de gerek barolarımızın gerekse ilgili kuruluşlarımızın en uygun ortamı sağlamaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Sözlerinin devamında Milletvekili Yılmaz Tunç, “Bu duygu ve düşüncelerle, yargı sistemimizin en önemli unsurlarından olan ve adaletin tecellisi için kutsal bir mesleği yerine getiren avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor, tüm meslektaşlarımıza meslek hayatlarında başarılar, sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.