AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 16 Ocak 2014 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilen Bartın Öğretmenevi inşaatına başlandığını, inşaatın 7 aylık bir sürede tamamanacağını belirtti.
Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un takipleri ve Milli Eğitim Bakanlığı ile İl Özel İdaresinden eğitime ayrılan bütçelerle yatırım programına alınan ve 16 Ocak’ta ihalesi gerçekleştirilen Öğretmenevi’nin yapımı için temel kazısına başlandı. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan binanın inşaatı 200 günde tamamlanacak. Daha önceki yıllarda Bartın Merkez Kırtepe Mahallesi’nde bulunan Öğretmen Evi Binası, yapılan deprem tetkiklerinde kullanıma uygun olmadığı gerekçesi ile boşaltılmış ve geçici olarak Milli Eğitim Binası’nda hizmet vermeye başlamıştı. Şu anda atıl durumda bulunan eski Öğretmen Evi Binası, belediye ile yapılan yer takası sonrasında belediyeye devredilirken, belediye tarafından ise eski Ganara olarak bilinen yeni Valilik Binası arkasında ki bir arazi Öğretmenevi yapılması için devredilmişti.
Milletvekili Tunç, geçen yıl yapımını tamamlayarak hizmete açtıkları, Amasra Öğretmenevi’nin ardından Karadeniz’in turizm cenneti olan Bartın’ın il merkezinde de yeni öğretmenevinin yapılmasıyla modern bir tesise kavuşacağını belirterek,”Geçmiş hükumetler zamanında bir kamu yatırımı başlar ve yıllar sürerdi, sürüncemede kalan, ödenek yetersizliği nedeniyle bitirilemeyen çürümeye terkedilen kamu yatırımları olurdu, artık kamu yatırımlarında AK Parti iktidarı sayesinde böyle olumsuzluklar yaşamıyoruz, 3 yıldızlı otel konforunda Bartın’ın ihtiyacını karşılayacak modern Öğretmenevi’ni 7 ayda tamamlayacağız, Bu tesisin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.