AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Almanya’da faaliyet gösteren Bartın Arıt Aydınlar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin dayanışma gecesine katıldı.
Almanya’da yaşayan Bartın Arıt Aydınlar ve Çevre Köylerine mensup gurbetçilerin yoğun bir katılım sağladığı geleneksel 11. dayanışma gecesi dernek başkanı İhsan Kızıltan’ın açış konuşması ile başladı. Kızıltan konuşmasında geceye katılan başta tüm davetlilere teşekkür etti. Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak ve kendisi Arıt Çöpbey köyü doğumlu olan ve Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi Doç. Dr. Kemal Arslan selamlama konuşmasında dernek yönetimine güzel organizasyondan dolayı teşekkür etti.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, gecede yaptığı konuşmada, Arıt Aydınlar Derneği’nin Almanya’da yaşayan Arıtlıların kaynaşma ve dayanışmaları ile birlik ve beraberliğini sağladığını belirterek bu güzel faaliyetlerinden dolayı Dernek Başkanı İhsan Kızıltan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Yıllar önce geçim şartları nedeniyle gurbete göç etmek zorunda kalan Bartınlıların kalplerinin Türkiye ile attığını belirten Milletvekili Tunç, Türkiye’nin son 13 yılda büyük bir gelişme ve kalkınma hamlesi gösterdiğini, Bartın’a 2 milyar lira tutarında kamu yatırımı gerçekleştirdiklerini halen devam eden kamu yatırımı tutarının da 2 milyar lira olduğunu vurguladı.
Arıt Beldesinde de önemli çalışmalara imza attıklarını da belirten Milletvekili Tunç, beldenin kanalizasyon çalışmalarını, içme suyu projelerini hayata geçirdiklerini, Bartın-Arıt-Aydınlar karayolu çalışmalarını başlattıklarını, Arıt-Aydınlar bölümünü tamamladıklarını, Arıt-Çöme Boğazı arasındaki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Milletvekili Tunç, Arıt yolunun tamamlanması ile birlikte Arıt ve Çevre köylerinin en önemli probleminin çözülmüş olacağını ve bölgenin Milli Park içerisinde kalması nedeniyle turizmde de hareketlilik kazanacağını söyledi.
Milletvekili Tunç, sözlerinin devamında; “Sizler gurbetten sılaya döndüğünüzde daha müreffeh, daha yaşanılabilir şehirler ve köyler bulmanız için bizler gece gündüz çalışıyoruz” dedi.
Gecede, Almanya’nın Hamburg, Essen, Stuttgart, Botrop, Gelsenkirchen, Gutersloch, Bielefeld ve Belcika’da da yasayan Arıtlı gurbetciler Bartınlılar ile bir araya gelerek hasret giderdi.