Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen İnkum Spor Şenliği’nde 200 sporcu, İnkum kumsalında gerçekleştirilen müsabakalarda yarıştı.
Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ’Spor ve Çevre Dersi’ kapsamında İnkum Plajında 7 branşta yarışmalar düzenledi. 4. sınıf öğrencilerinden 200 sporcunun katıldığı müsabakalar “İnkum Spor Şenliği” adı altında gerçekleştirildi. Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nigar Yaman danışmanlığında gerçekleştirilen etkinlikte sporcular futbol, basketbol, plaj voleybolu, plaj korfbolu, hentbol, güreş ve bilek güreşi dallarında yarıştı. Yarışmalar sonunda dereceye giren takımlar ve oyunculara madalyalarını Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Bartın Üniversitesi Genel Sekreteri Erturan Asiloğulları ve öğretim elemanları verdi.
Gerçekleştirilen etkinlikle öğrenciler arasında ve toplumda spor bilinci ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amaçlandı.