Anneler Günü sebebiyle açıklama yapan Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, annelerin huzurevlerine gönderilmesinin ayıp olduğunu söyledi.
Civelek, açıklamasında, "Kutsal Kitabımız Kur’anı Kerimde, anne ve babalarımıza öf, uf bile dememizin yasaklanmasına, Hz Peygamberimizin (s.a.v), ’Cennetin annelerin ayakları altında olduğunu’ belirtmesine rağmen, annelerimizi, babalarımızı huzur evlerine göndermemizin köklü bir geleneği olan milletimiz adına günümüzde büyük bir ayıp" dedi.
"CENNETİ KAZANABİLMENİN KESTİRME YOLU ANNELER"
Prof. Dr. Yakup Civelek, sözlerinin devamında şöyle konuştu: "Varlıklarıyla insanlığın hayat yolculuğunda mebde olma hususiyetlerini, bir ömür boyu yavrusuna şefkat ve merhametle bir başka ufka taşıyan anneler, Kuran ayetiyle ’öf deme’ saygısızlığına dahi girilmemesi gereken yüce varlıklar olarak tanıtılırken, peygamberimizin (sav) dilinde onun hoşnutluğu, cenneti kazanabilmenin en önemli ve kestirme yolu olarak takdim edilmiştir. Çoğunluğu itibariyle yokluklarında anlaşılan kadr-u kıymetlerinin hayattayken anlaşılabilmesi ümit ve recasıyla, hak ettikleri saygı, sevgi ve hürmetin kendilerine takdimlerini kabul buyurmalarını bütün annelerimizden istirham ediyorum. Bütün annelerimize huzur, mutluluk, neşe ve sevinçle geçirecekleri bir hayat diliyor Anneler gününü kutluyorum."