Bartın Tarım İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bartın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile koordineli olarak ’Besi Sığırcığı’ kursu devam ediyor.
Bartın Tarım il Müdürü Abdulsettar Bayram, merkeze bağlı Hanyeri Köyünde Veteriner Hekim Dr. Asiye Koçak tarafından eğitimin verildiği ve 25 kursiyerin katıldığı akşam eğitimi olarak düzenlenen ’Besi Sığırcılığı’ kursunu ziyaret etti. Düzenlenen kursun haftada 3 gün olmak üzere 7 hafta süreceği belirtildi.
Ziyarette bir kursiyerlere bir açıklama yapan Bayram,"Sizin kursa olan ilginiz, katılımınız ve heyecanınız İl Müdürlüğü olarak bizi de heyecanlandırıyor, çalışma şevkimizi arttırıyor ve motive ediyor. Tarımda sürdürülebilirlik çok önemlidir. Sürdürülebilirlik için eğitim, bunun neticesinde de bilinç gereklidir. Bu kurslarla bu eğitimlerle amacımız çiftçilerimizi bilgilendirerek bilinçlendirmektir. 2014 yılında değişik tarımsal konularda 16’sı İşkur işbirliği ile olmak üzere toplam 26 kurs düzenledik ve 610 çiftçiye eğitim verdik. 2015 yılında da değişik konularda 21’i İş-Kur ile olmak üzere toplamda 30’a yakın kurs düzenleyeceğiz. Sizlerin de talepleri dikkate alınarak çiftçi eğitimlerimiz devam edecektir. Bu kursların hayırlara vesile olmasını, faydalı ve verimli olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.