Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Irak Türkmenlerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Irak’ta Türkmenlerin DEAŞ (IŞİD) saldırıları sonucu başta çocuklar olmak üzere en fazla zararı gördüğünü açıkladı.
Yavuzaslan, üç gün önce Irak’ın Selahaddin ili Tuzhurmatu kasabasındaki bombalı saldırıda Türkmen kızı Fedek Yaşar olmak üzere yüzlerce Türkmen çocuğunun hayatını kaybettiğini belirterek, "Irak’ta iç savaştan en fazla Türkmenler etkileniyor. DEAŞ Türkmenlere Suriye’de olduğu gibi saldırıyor. Türkmenlerin yaşadığı bölgelerde çocuklar katlediliyor. Gözlerini anavatan Türkiye’ye çeviren Türkmenler hayal kırıklığı yaşamaktadır. Irak’ta çocuk katliamı yapılmaktadır. Aileler çaresizdir" dedi.
Yavuzaslan ayrıca, batılı insan hakları savunucuları ve BM gibi kurumların Irak Türkmenlerine karşı duyarsız olduğunu ve ikiyüzlü davrandığını ifade etti.