Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ‘Altın Kardeşliği’ isimli proje etkinlikleri kapsamında 600 bin plastik kapak toplandı.
Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, ’Kapaklar Umuda Dönüşsün’ sloganı ile hazırlanan Altın Kardeşliği isimli projeye destekler artarak devam ediyor. Altın Kardeşliği isimli projenin uygulanmasına başlandığı 15 Ağustos 2014 tarihinden bugüne kadar yaklaşık olarak 600 bin plastik kapak toplandı.
Bartın Emniyet Müdürlüğü, yazılı yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Altın Kardeşliği isimli proje hazırlanarak yürütülmesine başlanmıştı. Proje ile ilgili olarak halk arasında mavi kapak olarak da bilinen cam ve plastik şişelerin çeşitli renklerdeki plastik kapakları toplanarak geri dönüşümleri için anlaşmalı kuruluşlara teslim ediliyor. Teslim edilen bu plastik kapakların karşılığında da yaklaşık olarak her 30 bin 000 adet (50 kilo) plastik kapak karşılığında başta yatağa bağımlı olanlar olmak üzere yüreği büyük engelli kardeşlerimizin kullanımına ihtiyaç duydukları özellikli sandalyelerden temin ediliyor. Temin edilen bu sandalyeler ise, Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından ihtiyaç sahibi başta yatağa bağımlı olanlar olmak üzere yüreği büyük engelli kardeşlerimize takdim edilerek, kendilerinin günlük yaşantılarında karşılaştıkları engelleri aşmaları hususunda yardımcı olunmaya çalışılıyor”