AK Parti Bartın Milletvekili Adayları Yılmaz Tunç ve Mustafa Yelkenci; TTK Amasra Müessese Müdürü Ejder Erbay, Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak, İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Özdilkural, İl Yönetim Kurulu Metin Kayınova ile birlikte TTK Amasra Müessesesinde, Genel Maden İşçileri Sendikasını ve Amele Birliğini ziyaret ederek vardiya değişiminde işçilerle biraraya geldi.
Vardiya değişiminde işçilerle tek tek tokalaşan Tunç ve Yelkenci kuyu başına geçerek vardiya değişiminde ocaktan çıkan işçilere “geçmiş olsun” ocağa inen işçilere de “hayırlı işler” dileklerini ileterek, tertip alan işçilerle bir süre sohbet eden Milletvekili Tunç, madenciliğin çok zor bir meslek olduğunu vurgulayarak; “Sizler çok büyük işler başarıyorsunuz, madencinin hakkı gerçekten maddi bir değerle ölçülmez, yerin yüzlerce metre altında çoluk çocuğunuzun rızkı için çalışıyorsunuz Allah çalışmalarınızda kolaylık versin, kazasız belasız çalışma nasip etsin” dedi.
“TTK AMASRA MÜESSESİ KAPANMAYACAK”
Milletvekili Yılmaz Tunç işçilerle yaptığı konuşmada her seçim döneminde TTK üzerinden muhalefetin yalan açıklamalarına hep şahit olduk diyerek Amasra müessesinin kapatılacağı dedikoduları yayıyorlar kimse itibar etmesin TTK Amasra müessesesi devletin himayesi altında faaliyetlerine devam edecektir, hükümetimiz buraya yeni dönemde işçi alacaktır, hiç kimse madencilerimiz üzerinden siyaset yapmasın” dedi.
“AMASRA MÜESSESİNDE 60 MİLYON YATIRIM YAPIYORUZ”
Milletvekili Tunç, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra müessesinde başlatılan üretimde modernizasyon projesini başlattıklarını, 60 milyon 310 bin liralık yatırım yapılacağını belirterek kapatılacak yere neden bu kadar büyük yatırım yapılsın” dedi.
TTK’YI ZARAR EDEN KURUM OLMAKTAN KURTARIYORUZ”
TTK’nın zarar eden bir kurum olmaktan çıkarılması için AK Parti hükümetinin gerekli adımları attığını belirten Milletvekili Tunç, bunun için üretimde modernizasyon çalışmalarını başlattıklarını belirterek, Amasra müessesinde başlayan pilot uygulamaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız ile birlikte ocağa inerek bizzat yerinde incelediklerini söyledi.
Milletvekili Tunç, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra müessesinde başlatılan üretimde modernizasyon projesi için 17,7 milyon lira harcama yapıldığını ve ayaklardan birinde mekanizasyona geçilerek üretimde artış sağlandığını, 2015 yılı yatırım programında da 27,6 milyon lira ödeneğin modernizasyon çalışmaları için ayrıldığını söyledi. Tunç, 2017 yılına kadar devam etmesi öngörülen projenin maliyetinin 60 milyon 310 bin lira olarak belirlendiğini ifade etti.
“MADEN İŞÇİLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPTIK”
Milletvekili Tunç, bölgemizde yaygın olan maden sektöründe çalışan işçilerimizi yakından ilgilendiren düzenlemelerin AK Parti hükümeti tarafından gündeme getirilerek Madencilerimizin çalışma şartlarını kolaylaştıran, iş güvenliğine yönelik tedbirleri artıran, madencilerimizin haftada iki gün tatil yapabilmesi için çalışma süresinin günlük 7,5 saati, haftalık 37,5 saati aşamayacağına yönelik önemli düzenlemeler yapıldığını belirtti.
“MADENCİLERİMİZ İÇİN 2 GÜN TATİL HAKKI VERİLDİ”
Milletvekili Tunç yaptıkları düzenleme ile yer altında çalışan maden işçilerinin günlük çalışma süresi en çok 7,5 saat, haftalık çalışma süresi ise en çok 37,5 saat olarak. Böylece yer altında çalışan madencilerimiz haftada iki gün tatil yapma hakkının verildiğini söyledi.
“EMEKLİLİK YAŞI 43’E DÜŞÜRÜLDÜ”
Milletvekili Tunç bölgemizde yaygın olan, maden sektöründe çalışan tüm işçilerimizi yakından ilgilendiren önemli düzenlemelerin yapıldığını belirterek, “Maden sektöründe çalışan tüm işçiler için ”50” olan emeklilik yaşı “43”olarak yeniden düzenlendiğini söyledi.
Milletvekili Tunç, Maden işçilerinin çalışma, emeklilik şartlarına yönelik düzenlemelerin yanısıra ücretlerinde de iyileştirilmelerin yapıldığını söyleyerek,Linyit” ve “Taşkömürü” çıkaran madencilere ödenecek ücret miktarı asgari ücretin iki katından az olamayacak şekilde yeniden düzenlendiğini ifade etti.
Milletvekili Tunç, Genel Maden İş Sendikası Amasra Şubesini de ziyaret ederek, sendika yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet etti. Amale Birliği Amasra Temsilciğini ziyaret eden Milletvekili Tunç ve beraberindekiler, Müdür Erbay’dan da TTK Amasra müessesesinin çalışmaları hakkında bilgi aldılar.