AK Parti Bartın Milletvekili adayları Yılmaz Tunç Kozcağız halkına hitap etti.
Kozcağızlıların yoğun ilgi gösterdiği mitingde, 1999-2002 arası MHP-DSP-ANAP koalisyon hükümeti döneminde 25 bankanın batırıldığını, milletin 50 milyar dolarının hortumlandığını, bu paranın faizi ile birlikte millete 231 milyar dolara mal olduğunu vurgulayan Milletvekili Tunç, "Enflasyon, hayat pahalılığı milletimizi canından bezdirmiş, Faizler gecelik 7 binlere tırmanmış, Dolar bir gecede 600 liradan 1200 liraya fırlamış, Esnaf, sanayici iflas etmiş, kepenkler kapatılmış, yazar kasalar fırlatılmıştır. Ülkemizde bırakın yatırım yapmayı, memuruna işçisine emeklisine maaş dahi ödeyemeyecek duruma düşen bir hükümet söz konusudur. İMF komiserleri televizyonların ve gazetelerin birinci ve manşet haberleri olmuştur." Dedi. İşte Türkiye’yi böyle bir durumda devraldıklarını belirten Milletvekili Tunç, “Başta bozulan ekonominin dengeleri yerine oturtulmaya çalışılmış, ekonomiye güven gelmiş, ülkemiz her alanda yatırım hamlesine sahne olmuştur. 13 Yıllık iktidarımız sürecinde milletimizin önüne 9 kez sandık konulmuş, konulan her sandıktan AK Parti oylarını artırarak çıkmıştır. 2002 yılından bu yana, AK Parti milletimizin sorunlarını tek tek çözerken, bir taraftan da milletimizin aleyhine kurulan tuzakları, kargaşa planlarını deşifre etmiştir. Askeri, bürokratik ve yargısal vesayetin izleri tek tek silinmişti” dedi.
AK Parti Bartın Milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç, mitingde yaptığı konuşmada; “Bu gün popülist politikalarla ülkemizi yeniden eski günlere götürmek isteyenler aslında o karanlık dönemin sorumlularıdır diyerek muhalefetin emeklilere yönelik vaatlerle halkımızı kandıracaklarını zannediyorlar” ifadelerine yer verdi.
Tunç; “Buradan Emekli vatandaşlarımıza şunu hatırlatmak istiyorum. Kılıçdaroğlu iki maaş ikramiye vaat ediyor. Bu şekilde emeklilerimizin oylarını alabileceğini zannediyor. 1992-1999 arası SSK’nın Genel Müdürü Kılıçdaroğlu. 6 yılda SSK’yı milyarlarca zarar ettiren, emekli maaşı ödeyemeyecek duruma getiren kendisi. 1999 yılında genel müdürlükten istifa edip DSP’den milletvekili adayı olmak istediğinde, rahmetli Ecevit kendisini listeye bile koymamıştı. Emeklilerin parasını SSK’da batıran, emeklilerimizi ilaç kuyruklarına mahkûm eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu önce emeklilerimizden özür dilemeli. Kılıçdaroğlu, emekli ikramiyesi değil, maaşın aslını bile ödeyemez. AK Parti olarak biz en düşük SSK emekli maaşını 257 liradan 1070’e çıkardık, ülkemizi 3,5 kat büyüktük, emeklimize de 4 kat yansıttık, şimdi yeni dönemde ülkemizi 2 kat daha büyütmeyi vaat ediyoruz, iki kat büyüyen Türkiye’de emekli maaşları da iki kat büyüyecek. CHP’nin MHP’nin ise ülkemizin ekonomisini büyütme gibi bir hedefi yok, onlar kaynak hazır diyerek, 4 yıl verin bize diyerek, AK Parti’nin oluşturduğu kaynağı heba etmenin peşinde ve 2001’de olduğu gibi Türkiye’yi krizlerle başbaşa bırakmanın peşinde. Milletimiz artık bu vaatlere karnı tok, geçmişte iki anahtar vadedenler anahtarları da alıp gitmişti. Mazot 1 lira olacak diyen biri vardı, altından banka hortumlamaları çıkmış, yurtdışına kaçmıştı. Milletimiz o kriz günlerine bir daha geri dönmek istemez elbet” dedi.
CHP’nin Cumhurbaşkanımız hakkında sürekli “Diktatör” diyerek hakaretlerine devam ettiğini belirten Tunç: ‘Bunlar, dikta düzeni, vesayet rejimi sona erip, Türkiye demokratikleştikçe bu yalana hep başvurmuşlardır. Menderes’e, Özal’a söylediklerini şimdi Cumhurbaşkanımıza söylemeye devam etmektedirler, kendilerinin arka bahçesi olarak gördükleri kurumların, arka bahçe olmaktan çıkıp, milletin ön bahçesi olmasını hazmedememektedirler” diye konuştu.
“KOZCAĞIZ’A DEV YATIRIMLAR YAPIYORUZ”
Bartın’ın her noktasında olduğu gibi Kozcağız beldesinde de dev yatırımlara imza attıklarını söyleyen AK Parti Milletvekili Tunç konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Kozcağız Barajı ve Kışla Barajlarının inşaatlarına geçen yıl başlamıştık ve baraj inşaatlarında kısa sürede önemli mesafeler aldık, Kozcağız’a eğitim ve sağlık alanında önemli eserler kazandırdık, 6 Hekim kapasiteli Kozcağız Aile Sağlığı Merkezi halkımızın hizmetine sunduk, Kozcağız Ahmetler İlkokulu, Kozcağız İmam Hatip Ortaokulu ve Kozcağız Yuva Anaokulu eğitim’de Kozcağız’a kazandırdığımız eserlerimiz. Kozcağız Sanayi Sitesi taşkın koruma çalışmalarını gerçekleştirdik, Kanalizasyon ve Arıtma projesini hayata geçiriyoruz, Kozcağız’da cadde ve sokak düzenlemeleri yapıyoruz, Kozcağız Terminali ve Sosyal Tesisleri, Kozcağız-Perşembe Karayolu Kozcağız için önemli yatırımlarımız, Kozcağız-Kumluca yolunun çalışmalarını da başlattık.”