Batman’daki bir alışveriş merkezinde, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve belediye itfaiye ekiplerinin katılımıyla yangın tatbikatı gerçekleştirdi.
Tatbikata katılacak olanlara yangın ve deprem anında yapılması gerekenler anlatıldıktan sonra tatbikata geçildi. Tatbikatta, senaryo gereği alışveriş merkezi içindeki bir mağazada yangın çıktı. AVM’deki bazı vatandaşların yaralandığını fark eden özel güvenlik görevlileri, durumu telsizle AKUT Batman ekibi ve Batman Belediyesi ekiplerine bildirdi.
AKUT ve belediye ekipleri, yaralı vatandaşları pencerelere dayadıkları merdivenlerden kurtararak ambulanslara taşıdı. Tatbikatın sorunsuz tamamlanmasının ardından çevrede bulunan vatandaşlar, ekipleri tebrik etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan AVM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Rıza Başaran, çalışanların her an olası bir yangın ve depreme hazır olmaları amacıyla bu tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi. Tatbikatta, çalışanların gösterdikleri performanstan son derece memnun olduklarını belirten Başaran, uygulamanın devam edeceğini kaydetti.