Batman’da berber ve kuaförlerin mesleki sağlık sorunlarının saptanması ve mesleki uygulama esnasında karşılaşabilecekleri hastalıklar ile bu hastalıklardan korunmak amacıyla gerçekleştirilen hepatit B-C ve hijyen kuralları seminerine katılan 260 kursiyere sertifikaları verildi.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Halk Sağlık Müdürlüğü’nce Batman Belediyesi konferans salonunda 2 gün boyunca ücretsiz olarak gerçekleştirilen hepatit B-C ve hijyen uygulamasına katılan 260 kursiyere, düzenlenen törenler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Salih Kaplan tarafından katılım belgesi verildi.
Kaplan, berber, kuaför ve buna benzer meslek grubunda bulunan kişilerin karşılaştıkları risklerin değerlendirilmesi açısından oldukça verimli geçen 2 günlük eğitim programı sonucunda yaklaşık 260 katılımcının sertifika aldığını söyledi. Kaplan, bu tür mesleklerin layıkıyla yapılması için her türlü özverinin gösterildiğini ve toplum sağlığı açısından oldukça önemli olan böyle uygulamalara her zaman açık olduklarını kaydederek bu tür çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.