Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), 2015 yılı yatırım programı kapsamında Batman’daki 6 ayrı bulvar ve caddede aydınlatma çalışması başlattı.
Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Murat Dursun, kış aylarında kaçak elektrik kullanımı ve aşırı yüklenmeden dolayı yaşanan arızalar yüzünden zorunlu olarak ara verdikleri aydınlatma çalışmalarını yeniden başlattıklarını söyledi. 2015 yılı yatırım programı kapsamında Batman’da ilk etapta 6 bulvar ve ana caddede aydınlatma çalışması başlattıklarını aktaran Dursun, "Ekiplerimiz İl Özel İdaresi kapısından Bölge Trafik Kavşağı’na kadar olan 1.5 kilometrelik yol ile Bölge Trafik’ten havaalanı nizamiyesine kadar olan 1.5 kilometrelik yolda aydınlatma çalışması başlattı. 3 kilometrelik bir mesafede yaptığımız bu çalışmayı bir hafta içinde bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.
ÇALIŞMA YAPILAN DİĞER YERLER
Dursun, 2015 yılı yatırım programı kapsamında kentin Aşık Veysel Bulvarı, Yeni Çağ Caddesi, İbrahim Hakkı Caddesi ve Eflatun Caddesi ile Belediye Kavşağı’ndan Yeşil Türbe’ye kadar uzanan demiryolu güzergahındaki yolda da aydınlatma çalışması yapacaklarını ifade etti. Bu caddelerin refüjlerine aydınlatma direkleri dikmek için kazı çalışmalarına başladıklarını dile getiren Dursun, diğer taraftan da mahalle içlerinde yapılacak olan aydınlatma çalışmaları için ekiplerin yoğun şekilde çalıştığını belirtti.
KÖYLER DE AYDINLATILACAK
Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Murat Dursun, kent merkezindeki ana bulvar ve caddeler ile mahalle içlerindeki aydınlatma çalışmalarının yanı sıra, program dahilindeki köylerde de aydınlatma çalışmaları yapacaklarına değinerek, "Hedefimiz aydınlık bir Batman. Bunun için yoğun bir biçimde çalışıyoruz. 2015 yılı yatırım programımızda aydınlatma çalışmaları önemli bir yer tutuyor" diye konuştu.