DSİ 10. Bölge Müdürlüğü Batman Baraj Gölü’ne ve Batman Çayı’na serinlemek için giren vatandaşları boğulma olaylarına karşı uyardı.
DSİ 10. Bölge Müdürlüğü 103. Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, işletmeye açılan Batman Sol Sahil Sulama Tesisi’nin, bakım onarım ve yönetim sorumluluğunu devralan Batman Sol Sahil Sulama Birliği’nce tarımsal faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına sulama suyu taleplerine istinaden tesise sulama suyu verileceğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının artmasıyla sulama kanallarına, Batman Baraj Gölü’ne ve Batman Çayı’na, serinlemek ve yüzmek amacıyla vatandaşların girdiği ayrıca evsel atıkların atıldığı, servis yollarında aşırı hız yapıldığı ve bu nedenle de sık sık kazaların meydana geldiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Can ve mal güvenliği açısından vatandaşların sulama kanallarından uzak durmaları, sulama kanallarına girmemeleri ve ebeveynlerin küçük yaştaki çocuklarına sahip çıkarak boğulma olaylarına sebebiyet vermemeleri ve servis yollarında aşırı hız yapmamaları konusunda duyarlı davranmaları gerekmektedir."