Batman Valisi Azmi Çelik, Korgeneral Hulusi Sayın Kışlası’nda engelli vatandaşlar için düzenlenen ’Engelli vatandaşlara bir günlük temsili askerlik uygulaması’ törenine katıldı.
Engelli askerlerin emin ettiği törene, Batman Valisi Azmi Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Vali Yardımcısı Şener Çağlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Sarıışık, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, kamu kurumlarının yöneticileri, engelli derneklerin temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, bir günlük askeri eğitim alan engelli vatandaşların askerlik yemini etmesiyle devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Sarıışık yaparken, engelliler adına Vefa Akıncı bir konuşma yaptı. Tören, kışlaya ilk gelen engelli askerin yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam etti.
Konuşmaların ardından temsili askerlik eğitimi alan engelli vatandaşlara, terhis belgeleri ve hediyeleri Vali Çelik, Garnizon Komutanı Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Tüten ve Batman Üniversitesi Rektörü Uluçam tarafından verildi. Engelliler tarafından sunulan müzik dinletisinin ardından tören geçişi yapıldı.
Törenin ardından Vali Çelik ve beraberindekiler askeri gazinoda düzenlenen kokteyle katıldı. Kokteylde Vali Çelik, engellilerle yakında ilgilenerek, bir süre sohbet etti.