Batman’ın Hasankeyf İlçe Kaymakamı Temel Ayca’nın önemli projelerinden biri olan ve kısa bir süre önce faaliyete giren Etüt Merkezi ve kütüphane ilçede bulunan öğrencilerin uğrak yeri oldu.
Etüt Merkezi ve kütüphanenin açılmasının ardından Hasankeyfli öğrencilerin daha modern bir ortamda ders çalıştığını belirten Kaymakam Temel Ayca, "Etüt Merkezi açılmadan önce Hasankeyfli öğrencilerin ders çalışabileceği verimli bir ortam yoktu. Bu eksiği gidermek için Etüt Merkezi’ni açma gereği duyduk. Etüt Merkezi’miz bünyesinde ders çalışma odaları, kütüphane, bilgisayar ve satranç odası bulunmaktadır. Şimdi bu modern ortamda öğrenciler daha verimli sonuç alacak şekilde ders çalışıyor ve zamanlarını daha doğru bir zeminde değerlendiriyor" dedi.
BOŞ ZAMANLARINI DERS ÇALIŞIP, KİTAP OKUYARAK DEĞERLENDİRİYORLAR
Hasankeyfli öğrenciler, Etüt Merkezi’nin faaliyete girmesiyle boş zamanlarında görevli memurlar ve öğretmenler nezaretinde ders çalışarak zamanlarını daha verimli bir şekilde değerlendirdiklerini anlatan Kaymakam Ayca, "Okullar kapandıktan sonra Etüt Merkezi’ne gelen onlarca öğrenci, sakin ve modern ortamda derslerini yapıyor. Etüt Merkezi’ne gelen bazı öğrenciler, ders çalışırken, bazıları da kütüphane bölümünde kitap okuyarak genel kültürlerini geliştirmeye çalışıyor. Hafta içi okulların dağılmasının ardından Etüt Merkezi’ne gelen öğrenciler gruplar halinde dayanışma içerisinde kaynaşarak hem derslerini yapıyor, hem de kitap okuyor. Etüt Merkezi’ne gelen öğrenciler derslerini yaptıktan sonra dinlenmek için satranç oynayarak hem zekalarını geliştiriyor hem de daha verimli bir şekilde dinleniyor" diye konuştu.