Batman Hasankeyf İlçe Kaymakamlığı ile İl Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından Uzakdoğu sporu müsabakası düzenlendi.
Tarihi Hasankeyf ilçesi girişinde düzenlenen turnuvaya Batman, Mardin ve Diyarbakır ilerinden 25’i kız toplam 105 sporcu katıldı. Eleme usulü ile gerçekleşen turnuvalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalar verildi. Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü vekili Halil Çöl, bu turnuvanın geleneksel hale geldiğini belirterek, Mardin, Diyarbakır ve Batman’dan sporcuların katıldığını söyledi. Turnuvanın Hasankeyf ilçesinde düzenlenmesinin kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken Çöl, şunları kaydetti:
“Müsabakanın amacı gençlerimize spor sevgisini aşılamaktır. Salonda yapılan sporların dışına çıkmak için açık alanda yaptık. Sporcularımız da bu durumdan memnunlar. Bu tarihi ilçemiz bize 3 yıldır ev sahipliği yapıyor. İlçe kaymakamımız bize oldukça yardımcı oldu ve bu turnuvanın düzenlenmesinde büyük katkı sağladı. Dereceye giren sporcularımıza kupa ve madalya vereceğiz. Asıl amacımız sporculara bu sporu sevdirmek ve devam etmesini sağlamak. Sporcularımıza daha büyük müsabakalar için burada tecrübe edinmelerini sağlıyoruz. Oyun kurallarını ve hakem komutlarını öğrenmeleri için bu önemli bir çalışma oluyor.”
Batman Tekvando Sporları Temsilcisi Habip Çelik de, bu müsabakanın önemine değinerek, müsabakaya katılımın yoğun olduğunu kaydetti.