Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından öksüz, yetim ve asker çocuğuna düzenli merkezi yardım programı başlatıldı.
Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş ya da babası askerde olan 18 yaşından küçük çocuğu olan ailelerden, muhtaç durumda olan ailelere, her bir çocuğa aylık 100 lira olmak üzere düzenli yardım yapılacağı belirtildi. Batman’da bulunan ve şartları taşıyan öksüz, yetim ve asker çocuğu olan ailelerin Batman SYDV’ye başvurmaları gerektiği ve başvuruların 7 Mayıs 2015 tarihi itibariyle başladığı belirtildi.
İlk ödemelerin sistem üzerinden merkezi olarak 1 Haziran 2015 tarihinde yapılacağı ve diğer düzenli yardımlarda olduğu gibi 2 ayda bir olmak üzere hak sahipleri tarafından TC kimlik numarası ile PTT üzerinden çekilebilecekleri kaydedildi.
Öksüz, yetim ve asker çocuğu yardımlarının, diğer yardım kalemlerine de engel teşkil etmeyeceği, bu kapsamda maaş alacak olan çocukların aynı zamanda şartlı eğitim ve diğer yardımları da devam edeceği vurgulandı.