Batman’ın Sason İlçesi Çilek Üreticileri Birliği’nin DİKA’ya sunduğu ’Örgütlenme kültür ve liderlik’ konulu 5 günlük proje eğitimi tamamlayan üyelere sertifikaları törenle verildi.
Etkinliğe Batman DİKA görevlileri, Sason Kaymakamı Tekin Dündar, Sason İlçe Emniyet Amiri Alparslan Öztürk, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Eyüp Aktaş, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Musa Uludağ birlik üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Songül Akın tarafından verilen eğitimi bütün katılımcılar başarı ile bitirdi.
Birlik salonunda Çilek Üreticileri Birliği üyelerine seslenen Sason Kaymakamı Tekin Dündar, "Çiftçilik ülkemizde belli başlı bir geçim kaynağıdır. Çileklerimizin çürümemesi için bir bir reçel üretim ünitesi entegre ettik. Burada bir üretim yapılıyor, daha fazla üretim yapılmasın" dedi.
Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Songül Akın ise, 22 kişinin kendilerine gelerek birliğe üye olmak istediklerini söyledi.
Program sonunda DİKA’nın ’Örgütlenme kültür ve liderlik’ konulu 5 günlük proje kursuna katılanlara sertifikaları takdim edildi.