Batman Selçuklu Ortaokulu öğrencilerinin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği yaptığı eserler, bilim şenliğinde sergilendi.
Selçuklu Ortaokulu binasında gerçekleşen etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okula gelişinde Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’i, okul müdürü Mehmet Emin Tuğluk karşıladı. Selçuklu Ortaokulu ve TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleşen, bilim şenliği hakkında Tuğluk’tan bilgi alan Çelik, 30 eserin sergilendiği şenliğin açılış kurdelesini keserek, katılımcılarla birlikte, öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin sergilendiği stantları gezip, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.
Bilimsel farkındalık oluşturmaya çalışan öğrencileri kutlayan Çelik, "Nitelikli eğitim hedefimizin bir adımı da, öğrencilerimize değer taşıyan projeler konusunda fikir üretmeyi ve bu fikirlerini proje halinde hayata geçirme düzeyine gelmelerine, zemin ve imkan sağlamak. Bu açıdan bilim şenliklerini önemsiyoruz. Buradaki bilim şenliğinde emeği geçen okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, bu anlamlı günde öğrencilerimizin bu çalışmalarını önemseyen velilerimize, katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.