Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir Sen) Batman’ın Sason ilçesinde üyeleri ile bir araya geldi.
Programa Toç Bir Senİl Başkanı Mehmet Sıddık Aslanlı, Toç Bir Sen Sason Başkanı Mutalip Çelik, Eğitim Bir Sen Sason Başkanı Abdulkadir Altun, Sason İlçe Sağlık Grup Başkanı Selami Güngördü ve Sason Mal Müdürü Ahmet Ünak katldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Toç Bir Sen Sason Başkanı Mutalip Çelik; “Beraber yola çıktığımız siz arkadaşlarıma vermek istediğim yegane mesaj şudur. Haksızlığa zulme ve keyfiyete karşı sürekli adaletle sabır ve azimli çalışma ile karşılık vereceğimizdir. Bizler sürekli haksızlığın karşısında ve hakkın yanında duracağız. Çalışma prensibimiz bu olup, keyfiyetten uzak ve yılmadan devam edeceğiz. Hiçbir şekilde kişisel menfaat peşinde olanların yanımızda ve içimizde yeri olmadı ve olmayacaktır" dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Toç Bir Sen Batman Başkanı Mehmet Sıddık Aslanlı; Mardin ve Siirt illerinin de kendilerine bağlı olduğunu söyledi. Aslanlı, Memur Sen tarafından yapılan hizmetleri anlatarak, "Kurumlarımızın ve memleketimizin kanayan bir yarası olan bir örtünme sorunu vardı. Allah’a şükürler olsun yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Kuran’ın emri olan örtünme yasağı vardı. Memur Sen on iki milyon imza kampanyası ile kılık kıyafet serbest olsun dedi. Bu girişimler neticesinde bu imzalar hükümete teslim edildi. Şu anda hükümet başörtüsü serbestliği verdi. Şükürler olsun şu anda öyle bir sıkıntımız yok” diye konuştu.
Toplantı sonrası birlikte yemek yenildi, çay içildi ve sohbet edildi.