Batman Valisi Azmi Çelik, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanlığı ve İl Ticaret Müdürlüğü tarafından 28. Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen yemeğe katıldı.
TPAO Kristal Park’ta düzenlenen yemeğe, Vali Çelik, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Genel Meclis Başkanı Emine Aslan, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Talat Kara, STK temsilcileri çok sayıda esnaf katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yemekte, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Talat Kara ve Vali Azmi Çelik birer konuşma yaptı.
Bütün esnafın 28. Ahilik Haftası’nı kutlayan Vali Çelik, halkın kendi öz kültüründen ortaya koyduğu örnek tablolardan birinin ahilik olduğunu belirterek, toplum olarak maziden kalan ahlaki değerlerimiz ve kazanımlarımızla geleceği kucaklayabilen bir medeniyetin mensubu olmaktan gurur duymaları gerektiğini ifade etti. Bir ilin gelişmişliği, kültürel ve ekonomik seviyesinin göstergelerinden birisi esnaflık müessesesi olduğunu ifade eden Vali Çelik, ahilerin üretken, çalışkan, gariplere yardımı esirgemeyen, iş ahlakı ve sosyal sorumluluk ilkelerine bağlı kalan kişiler olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından ilin ahisi seçilen Abdulkadir Altun’a ve mesleğinden 35 yılını tamamlayan esnaf ve sanatkarlara Vali Çelik tarafından plaket ve hediyeler verilmesiyle program sona erdi.