Batman Valisi Azmi Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı.
Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Çelik’in yanı sıra Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurumlarının yöneticileri, engelli derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda engelli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kalan engelliler tarafından sergilenen müzik dinletisi ve tiyatro gösterileri ile devam etti.
Gösterilerin ardından Vali Çelik, Batman Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan denetimler sonucunda erişebilirlik belgesi almaya hak kazanan, Ağız ve Diş Sağlı Merkezi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine ’Erişebilirlik belgesi’ verdi.
Etkinliğin sonunda Kültür Merkezi fuaye salonuna geçen Vali Çelik ve beraberindekiler, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kalan engelliler tarafından yapılan el işi sergisini gezerek, engellilerle bir süre sohbet etti.