Batman Çayı’ndan geçen yüksek gerilim hattı direklerinden bazıları akan suyun yarattığı aşınma nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Bir direğin yıkılması, bazı direklerin de yıkılma riski ile karşı karşıya kalması üzerine Dicle EDAŞ, zorlu bir çalışma sürecinin ardından buraya yeni bir hat çekti.
Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Murat Dursun, özellikle kış aylarında yükselen nehir debisi nedeniyle 6 köyün beslendiği Yukarı Salat hattına ait bir elektrik direğinin aşınmadan dolayı yıkıldığını, 2 direğin ise yıkılma tehlikesi altında olduğunu söyledi. Yaşanan bu sorun nedeniyle 6 köyün bir süreden beri Bismil hattından beslendiğini ifade eden Dursun, yaptıkları çalışma sonunda buraya yeni bir hat çektiklerini söyledi. Aşınmadan dolayı yıkılma tehdidi altında olan bu direklerin, yani hat ile bypass edildiğini de kaydeden Dursun, böylece bahse konu olan 6 köye yeniden sağlıklı enerji verildiğini kaydetti.
Zorlu koşullara rağmen ekiplerin Batman Çayı’nda çalışmalarını başarıyla tamamladığını da ifade eden Dursun, "Müşterilerimizin kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi alabilmesi için her koşulda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Batman çayı üzerinde olumsuz şartlara rağmen başarıyla yeni bir hat çeken ekiplerimizin tümüne, gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.