Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi açıldı. Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, 05 Haziran 2015 Cuma 29377 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onaylı 2015/7723 sayılı kararla resmen açıldı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Üniversitesine bağlı Bayburt’a ve sosyal bilimler dünyasına katkı sağlayacak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin açıldığını söyledi.
Emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Coşkun, “Böylece fakültemiz, Bayburt’umuzda sosyal bilimler alanında eğitim faaliyetlerinde bulunacak ve araştırma yapacak, gerek şehrimize gerekse ülkemize önemli hizmetler sağlayacaktır. Tercih edilme oranı yüksek olan Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Doğu Dilleri ve Edebiyatları, Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümleri eğitim hayatına en kısa sürede başlayacaktır” diye konuştu.
Rektör Coşkun, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin açılmasında gerekli hassasiyeti gösteren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Babyburtlu değerli bürokratlara müteşekkir olduğunu kaydetti.
Rektör Coşkun, “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz üniversitemize, Bayburt’umuza ve ülkemize hayırlı olsun. Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin açılması ile ilgili süreç devam etmektedir. Bu konuda siyasilerimizin desteğini bekliyoruz ” dedi.