Bayburt Belediyesi Kurban Bayramı’na iki hafta kala hazırlıklarını tamamladı. İldeki tek kurbanlık yeri olan Bayburt Belediyesi Hayvan Pazarı’nda hummalı bir hazırlık sürüyor.
Hayvanların her türlü sağlık problemiyle ilgilenilen Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personeli, aynı zamanda kurbanlık dişi hayvanların gebelik kontrollerini de yapılıyor. Ayrıca vatandaşların huzurlu bir şekilde kurban alışverişlerini yapabilmeleri için emniyet ve zabıta müdürlüğü personeliyle de işbirliği içinde olacağı hayvan pazarında sahte parayla alışverişin ve çıkabilecek tartışmaların önüne geçilebilmesi için her türlü tedbir alınmaya başlandı.
Bayrama bir hafta kala sürekli açılacak olan pazarda, bayramın 1. gününden itibaren ise gerek belediye veteriner hekimleri gerek Tarım İl Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından vatandaşların ihbarına uygun olarak gerekli kontroller ve işlemler yapılacak. Kurban komisyonu tarafından belirlenen kurban kesim yerlerinin dışında kesime izin verilmeyecek.
Bayramın birinci gününden itibaren verilecek bir diğer hizmet ise kaçan kurbanlıklar ile ilgili. Kaçan hayvanlara uyuşturucu iğne ile müdahale edebilecek bir ekip oluşturuldu. Bu ekip dört gün boyunca kaçan kurbanlık hayvan ihbarlarını değerlendirecek. Kurban komisyonunca alınacak kararla dâhil edilecek birkaç yerin haricinde kesim yerleri belli olurken belediye mezbahanesinde ise kurbanlarını kendileri kesmek isteyen vatandaşlara kurs verilecek.