Bayburt Garnizon Komutanlığında bedensel, zihinsel engelli 8 kişiye bir gün süreyle temsili askerlik yaptırılarak terhis edildi.
Garnizon Komutanlığında yapılan terhis törenine Vali Yusuf Odabaş, Milletvekili Bünyamin Özbek, Garnizon Komutanı Top.Kurm.Alb. M.Nail Yiğit, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan ve Demirözü Kaymakamı, Zihni Yıldızhan, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. İsmail Ferhat ÖZBAŞ, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya,kurum amirleri siyasi parti temsilcileri ve engelli asker aileleri ve yakınları katıldı.
Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenler Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit’in yaptığı açılış konuşmasının ardından, Mikail Fidanoğlu isimli engelli asker arkadaşları adına yaptığı konuşmada Asker üniforması giymekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Vali Yusuf Odabaş ve protokol üyeleri tarafından Terhis olan 8 engelli askerin terhis ve takdir belgeleri verilmesinin ardından tören geçişi ile program sona erdi.