Bu yıl birincisi düzenlenen 1. Uluslararası Bolu Mutfak Günleri, 11 ülkeden 400 aşçının katılımıyla başladı. Bolu Belediyesi önünde kurulan mutfaklarda hünerlerini sergileyen ve birbirleriyle kıyasıya yarışan aşçılar muhteşem yemekleriyle jüri üyelerinin önüne çıktılar.
Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dünya Şefler Birliği (WACS), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği’nin (YEPAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen mutfak günlerine 11 ülkeden 400 aşçı katıldı.
Törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Geçen yıllarda yerelde yapılan bir çalışmayı şu an 11 ülkenin katılımıyla yapmayı gerçekleştiren herkesi kutluyorum. Bolu’yu coğrafi güzellikleri itibariyle ‘Tabiatın Kalbi’ olarak adlandırdık ve bunu tescillettik. Şu an bu çalışmalar Bolu’yu aynı zamanda ‘Mutfağın Kalbi’ de yapıyor ve inşallah bunu da tescilletileceğiz. Adım adım bu tür organizasyonlara ayıracağımız bütçemizde artacak ve yakın gelecekte biz Bolu’yu marka kent haline çevireceğiz. Bu konuda kararlıyız ve bu kararlılıkta bizlere destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum” dedi.
Törene katılanlar kurulan mutfakları gezerek yarışmacı aşçılara başarılar dilerken, Yunan aşçı Stefanos Kassaras tarafından yapılan 3 adet pasta hem protokol hem de yüzlerce vatandaş tarafından büyük ilgi gördü.