Bolu’nun Aşağısoku mahallesinde kanser hastası eşine ve 3 çocuğuna zor şartlar altında bakan babanın imdadına Bolu Valisi Aydın Baruş yetişti. Vali’nin talimatı sonrasında aile kiralanan eve yerleştirildi.
Kanser hastası eşi ve 3 çocuğuyla birlikte Aşağısoku mahallesinde 2 göz odası bulunan evinde zor şartlar altında yaşan ve evlerinin kirasını ödemekte zorluk çektiği için kanser hastası eşinin tedavisini yaptıramayan Yetiş Kayarel ile ailesinin dramı gazetelerde yer alınca Bolu Valisi Aydın Baruş harekete geçti. Vali Baruş, aile için tarihinde Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ekibini görevlendirdi. Vali Aydın Baruş’un talimatı sonrasında aile kiralanan yeni bir eve yerleştirildi. Personel tarafından evin boya ve badanası yapılarak, ailenin ihtiyacı olan eşyalar eve yerleştirildi. Aile Çarşamba gecesi yeni yuvalarında yaşamaya başladılar.
Aileye yapılan yarım sonrasında Bolu Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Söz konusu haberler ve paylaşımlar Valiliğimizce incelenmiş, Karayel ailesinin durumunun araştırılması için Valiliğimizce 6 Nisan 2015 tarihinde ‘Aile Sosyal Destek Programı’ (ASDEP) ekibi görevlendirilmiştir. Gerekli inceleme ve araştırma sonucunda ailenin daha iyi bir ortamda barınabilmesi için kira desteği verilerek aileye yeni bir ev kiralanmıştır. Görevlendirilen personel tarafından kiralanan evin boyası ve temizliği yapılmış, ihtiyacı olan ev eşyaları alınarak yerleştirilmiştir. Süratle yapılan çalışmalar sonrası Karayel ailesi 8 Nisan 2015 Çarşamba gecesini yeni yuvalarında geçirmişlerdir. Ailenin tüm sorunları giderilene kadar aile ile devamlı irtibat halinde olacak bir personel görevlendirilmiştir. Karayel ailesinin durumunu haber yaparak gündeme getiren yayın organlarına teşekkür ediyor, Yetiş Karayel’in hasta olan eşine acil şifalar diliyoruz” denildi.