AK Parti Burdur Milletvekili aday adayı Ekonomist Veli Şakır, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94’üncü yıldönümü ile Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı’nın Türk Milleti için önemine dikkat çekerek, yazarı Mehmet Akif Ersoy’un Burdur’un ilk milletvekili olmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi.
12 Mart 1921 günü kabul edilen İstiklal Marşı’nın Türk Milleti için en büyük rehber olduğunu söyleyen Veli Şakır, "Milli mücadelenin en zor dönemlerinde Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı milletimize büyük cesaret ve moral aşılamıştır. Burdur için çok önemli bir isim olan Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, ’Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ derken Türk Milleti’nin hür ve bağımsız olma yolunda çektiği acı ve zorlukları ortaya koymaktadır. Milli birlik ve beraberliğimizin en duygu yüklü sözlerine sahip olan İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yılında Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla yad ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet ve saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.
MEHMET AKİF İÇİN HATMİ ŞERİF VE LOKMA HAYRI
İstiklal Marşının kabulünün 94’üncü yıldönümünde AK Parti Burdur Milletvekili aday adayı Ekonomist Veli Şakır, İstiklal Marşı yazarı ve Burdur’un ilk milletvekili Mehmet Akif Ersoy ve bu ülke için canlarını feda eden tüm şehitlerin anısına yarın Cuma namazı öncesinde Hatmi Şerif ile lokma hayrında bulunacak. Veli Şakır, Yeni Sanayi Cami’nde yapılacak Hatmi Şerif ile lokma hayrına tüm Burdurluları davet etti.