Burdur’un Bucak Belediyesi ile Bem-Bir-Sen arasında, 39 memuru kapsayan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalandı.
Belediye binasında düzenlenen törende, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ve Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı sözleşmeyi imzaladı. Belediyede çalışan memurların ekonomik hayat koşullarının iyileştirilmesine yönelik yapılan imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, “Belediyemizde çalışan her personelimiz bizim için kıymetlidir. Onların fikirleri de bizim için önemlidir. Bizim ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet etme borcumuz var. Bu borcu çalışanlarımız ile birlikte ödeyeceğiz. Bunun için başta memurlarımız olmak üzere, tüm çalışanlarımızın özverili bir şekilde var gücüyle çalışmalarını istiyorum” dedi.
Çalışanın emeğinin, alın terinin kutsal olduğunu kaydeden Başkan Mutlu, “Bunun karşılığının da hakkaniyetle ve zamanında verilmesi gerekiyor. Yaptığımız çalışmalarda belediyenin halkı yönettiği değil, belediyenin halkla yönetildiği örnek bir yönetim anlayışı sergiledik. Bu bizi onurlandırıyor. İmzalamış olduğumuz bu sözleşmenin memurlara hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.
Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı ise yaptığı açıklamada, Bucak’ın parlayan bir yıldız olduğunu, bugün artık devlet idareciliğinin değiştiğini ve kucaklayan devlet, birleştiren devlet, kardeşliği birliği vefayı ifa eden devletin olduğunu söyledi. Karslı, “Şu an da Başkanımızın sergilediği durum bu. Birçok imkansızlığa rağmen, fedakarlıklar yaparak, memuruyla beraber olduğunu gösterdi. Her geçtiğimde güzel bir Bucak görüyorum. Sendikacılığı artık diyalog yoluyla yapıyoruz. Belediyeler imkanları dahilinde kamu çalışanlarına bu imkanları sunuyorlar" dedi.