Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Çarşı pazar değil, hakiki Bucak salebi" sözüyle, Burdur’un Bucak ilçesinde saleple ilgili üretim ve tanıtım çalışmaları hız kazandı.
Bucak Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ege Tarımsal Araştırma Müdürlüğü, "Bucak Salebini Kültüre Alma, Eğitim Yayım Ve Uygulama Projesi" hazırladı. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, "Nasıl ki yıllar önce ilçemiz tütünüyle marka olmuşsa ve tütün yetiştiriciliği ilçemizde bir geçim kaynağı oluşturmuşsa, biz de salebi kültüre ederek ilçemizde tarım arazilerinde yetiştirilmesini sağlayarak, yine salebin tütün gibi, ilçemizin markası ve geçim kaynağı olması için çalışma yapıyoruz" dedi.
Toplam 36 ay sürecek bu proje ile Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından kültüre alınan iki salep türünün Bucak’ta belirlenen alanlarda kültürünün yapılması ve Bucak yöresinde yayılış gösteren salebin belirlenerek, tarla koşullarında yetişme olanaklarının saptanacağını belirten Başkan Mutlu, "Ayrıca proje kapsamında, bölgedeki çiftçilerin salep tarımı konusunda eğitilmesi ve 2017 yılında Bucak’ta 3. Salep ve Orkide Çalıştayı düzenlenmesi planlanmaktadır" diye konuştu.
Bucak Belediyesi ile Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında hazırlanan "Bucak Salebini Kültüre Alma Eğitim Yayım ve Uygulama Projesi" işbirliği protokolü, Başkan Mutlu ile Enstitü Müdürü Dr. Ali Peksüslü tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.