Burdur Valisi Hasan Kürklü bir dizi incelemelerde bulunmak için Bucak ilçesini ziyaret etti. Vali Kürklü, İl Genel Meclisi Toplantısı’nda mahalle ve köy muhtarlarının sorunlarını dinledi.
Burdur Valisi Hasan Kürklü, Bucak ilçesinde incelemelerde bulundu. Garnizon Komutanı Jandarma Albay Said Koca ile birlikte ilk olarak Bucak Kaymakamlığına gelen Vali Hasan Kürklü, Kaymakam İsmail Bayata’ya nezaket ziyaretinde bulundu.
Kaymakamlık ziyaretinden sonra Kültür Merkezine geçen Burdur Valisi Hasan Kürklü ve beraberindekiler, İl Genel Meclisi Toplantısı yaptı. Toplantıya Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Said Koca, Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Bucak Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Salih Soydemr, Emniyet Müdürü Rahmi Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, İl Genel Meclisi Üyeleri, Bucak Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasın yapan Burdur Valisi Hasan Kürklü, Bucak ilçesinin Burdur’un olmazsa olmazlarından bir ilçe olduğunu belirterek, "Lokomotif bir ilçemizdir. Çalışkan insanı, ekonomisi ile en gözde ilçelerimizden birisidir. Bunun için il genel meclisi toplantısını Bucak’ta yapalım hem de köy ve merkez mahalle muhtarlarımızın sorunlarını yerinde inceleyelim dedik" dedi. Vali Kürklü, İl Özel İdaresi’nin yıllara göre yatırımlarını açıklarken, 2015 yılı içerisinde yaklaşık 4 milyon 645 bin yatırım programı olduğunu açıkladı. Vali Hasan Kürklü Burdur’u diğer illere göre kıyaslama yapıldığı zaman çoğu illerden daha iyi konumda olduğunu ve köylere bakıldığında asfaltsız, içme susuz köyün bulunmadığını söyledi.
Bucak Kaymakamı İsmail Bayata ise ilçenin tanıtım bilgilerinden sonra yaptığı konuşmada, "İlçemiz 63 muhtarlıktan oluşan 64 bin 763 nüfustan oluşan bir ilçedir. İlçemizde 4 yüksek okulda 6 bin 700’e yakın üniversite öğrencisi, 11 lise, 27 ilkokul, 21 ortaokulda 13 binin üzerinde öğrencimiz bulunmaktadır. İlçemizde 5 gazete, 1 özel televizyon, 125 fabrikada yaklaşık 6 bin istihdam sağlanmakta, 67 firmamız tarafından yıllık yaklaşık 210 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmektedir. 185 hektar alandaki organize sanayi bölgemiz, ilçemizde işsizliğin önlenmesi için çok büyük hizmetler sunmaktadır. Tarım alanında ise 8 bin 800 çiftçi ile birlikte 142 bin küçük ve büyükbaş hayvan ve 285 bin dekar tarım arazisi bulunmaktadır" dedi.
Kaymakam Bayata 2014 yılı içerisinde Köylere hizmet Götürme Birliği tarafından 9 köye içme suyu yapılırken bu yıl içerisinde Köydes Projesi’nden 9 köye içme suyu projesinin yapılacağını belirtti. Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, ilçenin sanayi ile iç içe yaşaması nedeniyle özellikle köy yollarında ciddi sıkıntılar bulunduğunu köy yollarının yapılması için ek kaynak ve ek projelere ihtiyaç olduğunu belirtirken, emniyet olmak üzere resmi kurumlarda ciddi personel açığının bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ise yaptığı konuşmada, "Kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. Cami ve Çukur mahallelerinde bir kısım alanlarda kentsel dönüşüm bölgesi ilan ettik. Yakın zamanda Bucak’ın şeklinin değişmesini şehirleşmiş bir Bucak görmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Toplantıda daha sonra muhtarların sorunları dinlenirken, köy ve mahalle muhtarlarının ortak sorunlarının yol, sağlık ve altyapı olduğu dikkat çekti.